مقررات مربوط به حقوق مالکیت فکری

اهداف و زمینه ها

فصلنامه علمی- پژوهشی روان‌­شناسی کاربردی دانشگاه شهید بهشتی از یک سو با هدف ارتقای سطح دانش و گسترش فعاليت‌های پژوهشی پژوهشگران، اعضای هيأت علمی و دانشجويان؛ و از سوی دیگر کاربرد یافته­‌های پژوهشی برای حل مشکلات زندگی منتشر می‌شود.

رسالت اصلي این فصلنامه، به‌­ویژه درعصر كنوني كه پيچيدگي­‌ها و فن­‌آوري­‌هاي روزافزون منجر به تغييرات سريع در جامعه درحال توسعه شده، و معضلات متعددي را پديد آورده است، انتشار يافته‌هاي بديع علم روان‌­شناسی است که در زمينه‌های مختلف زندگي انسان كاربرد داشته باشد و امكان تبادل نظر و مبادله اطلاعات علمي را بين پژوهشگران و علاقه­‌مندان در سطح ملی و بین‌المللی فراهم نمايد. بنابراین اهم اهداف این فصلنامه انتشار مقا‌له‌هایی در قلمروهاي متنوع روان‌­شناسی است که ویژگی‌های زیر را داشته باشند.

1. برگرفته از پژوهش‌هاي ناب مداخله‌­ای و کارآزمایی­‌های بالینی با حداقل یک دوره پیگیری (Follow up) باشند و نتايج عملي و قابل استفاده­‌ای را براي حل مشكلات زندگي فراهم آورند.
  2. برگرفته از پژوهش‌هاي بدیع مقایسه‌­ای و بنیادی باشند؛ و زمينه‌هايي را کشف کنند كه نتايج پژوهش­‌هاي بنيادي در آن کاربرد داشته باشند.
  3. به ارتقای توليد علم و سطح دانش تخصصی پژوهشگران و جامعه در حوزه روان­‌شناسی بی‌انجامند.
  4. به ارتقای سلامت روان و نیز پیشگیری در سطح اول، دوم و سوم از اختلال‌های روانی افراد کمک کنند.
  5. امکان مبادله اطلاعات علمی بين پژوهشگران و تقويت نهضت توليد علم و کاربرد آن را در زمينه‌های مختلف روان‌شناسی در سطح ملی و بین­‌المللی فراهم آورند.

خط مشی انواع مقالات

چک شده ارسال مقاله آزاد است چک شده نمایه شده چک شده داوری شده

علوم اجتماعی و رفتاری

بدون چک ارسال مقاله آزاد است چک شده نمایه شده بدون چک داوری شده

روند داوری

کمک به هیأت تحریریه در بررسی کیفی، محتوایی و علمی مقاله­‌ها، سرعت عمل در بررسی اولیه از وظایف داوران است و داوران باید از مواردی چون عدم داوری مقاله به دلیل نبودن موضوع مقاله در حوزه کار داور، کمبود وقت و نظایر آن اجتناب کنند، و کلیه اطلاعات موجود در مقاله­‌ها  را محرمانه نگه­دارند. داوران باید نتایج داوری خود را با مستندات و استدلال‌های علمی و شفاف، با توجه به منابع استفاده شده در مقاله، عدم داوری مقاله با مقاصد شخصی ارائه دهند.

خط مشی دسترسی آزاد

این مجله دسترسی فوری به محتوی خود بصورت آزاد دارا میباشد به این امید که پژوهشی که بصورت عمومی در دسترس باشد موجب تبادل بیشتر دانش در مقیاس جهانی میشود

منشور اخلاقی مجله

تمامی دست‌اندرکاران محترم این فصلنامه از قبیل نویسندگان، داوران، هیئت تحریریه، مسئولان و کادر دفتری مجله خود را ملزم به رعایت منشور اخلاقی مجله می­دانند و تمام تلاش خود در راستای تحقق این موازین به‌کار خواهند بست:

رعایت حقوق مالکیت فکری: تلاش خواهد شد تا با ارائه دقیق مشخصات نویسندگان کلیه حقوق معنوی آن‌ها محفوظ بماند و از انتشار مطالب ارائه شده به این فصلنامه توسط سایرین ممانعت به‌عمل آید. همچنین به هیچ­وجه مقاله­های پیش از چاپ در فصلنامه، در اختیار سایرین قرار نمی­گیرد و صرفاً مسئولین فصلنامه به مقاله­های ارسالی دسترسی خواهند داشت.

داوری تخصصی و منصفانه: تصمیم‌گیری در مورد وجاهت علمی مقاله‌­ها در هر مرحله‌ای بدون توجه به ویژگی قومی، جنسی، نژادی و گرایش­‌های جنسی، مذهبی، سیاسی و عقیدتی خواهد بود و کلیه مقاله‌­ها بدون ذکر نام نویسنده به داور یا داوران تخصصی ارجاع می‌شود.

حفظ محرمانه بودن اطلاعات: از مشخصات نویسندگان تا پیش از چاپ و نیز مشخصات داوران همواره به‌صورت محرمانه محافظت می‌شود و تا زمان مزبور به جز مسئولین فصلنامه، هیچ شخص دیگری به مشخصات مورد اشاره و نیز فایل مقاله‌­ها دسترسی نخواهد داشت.

فرآیند پذیرش مقاله

1. ثبت نام اولیه توسط مولف در سامانه و ارسال مقاله
  2. بررسی مقاله و دریافت آن ظرف یک هفته توسط مدیر داخلی
  3. ارجاع مقاله به جلسه هیات تحریریه و در صورت نداشتن ایراد، نهایتا ارجاع مقاله به داوران
  4. ارزیابی مقاله توسط داوران و دریافت نتایج داوری
  5. جمع‌بندی و اعلام تصمیم توسط سردبیر فصلنامه
  6. در صورت عدم پذیرش و رد مقاله، به نویسندگان اطلاع رسانی خواهد شد و چنانچه مقاله نیاز به اصلاح داشته باشد، جهت اصلاح به مولف ارسال خواهد شد و مولف ملزم به اصلاح مقاله در مدت دو هفته خواهد بود.
  7. ارزیابی مجدد مقاله اصلاح شده توسط داوران در مدت دو هفته و در صورت پذیرش به مرحله ویرایش ارسال خواهد شد.
  8. پس از انجام ویرایش ادبی و فنی، درنهایت مقاله در نوبت انتشار قرار می­‌گیرد و چاپ خواهد شد.

شرایط و ضوابط انتشار مقاله

لازم است پژوهشگران با رعایت سلامت و اصالت کامل نويسندگي در چهارچوب‌‌هاي اخلاق حرفه‌ای زير، مقالات علمی-پژوهشي خود را تدوین و ارائه کنند.

1. عنوان مقاله جدید و برگرفته از محتوای مقاله و متناسب با فرایند تحولات علمی، پیشینه پژوهش و مطالعه باشد.
  2. محتوای مقاله کاملاً برگرفته از کلیه منابعی باشد که در قسمت منابع و مآخذ مقاله به آن اشاره شده است.  لذا لازم است نویسنده/ها مطالب منتخب را به‌گونه‌ای که یکایک آن منابع را مشاهده و مطالعه کرده‌اند، در بخش منابع و مآخذ وارد کنند.
  3. فرایند پژوهش مطالب کاملاً منطبق با رویه‌هایی باشد که در مقاله ذکر شده است.
  4. صحت دادههای تخصصی بر پایه فعالیت‌های پژوهشی و مطالعاتی نویسنده یا نویسندگان مقاله باشد.
  5. نتیجهگیری و منابع کاملاً مختص این مقاله باشد و بر مبنای اصول حاکم بر این فصلنامه تهیه شده باشد.
  6. مشابه این مقاله قبلاً نبايد در نشریه دیگري يا حتي به يك زبان خارجي چاپ شده باشد و به‌طور هم ‌زمان برای دیگر نشریه­ها نیز ارسال نشده باشد.
  7. منافع اشخاص لازم است توسط نویسنده/ها با ارجاع­‌دهی به نتایج پژوهش­های مورد استفاده در مقاله رعایت شود.

مطالب بیشتر

حیطه­‌های پژوهشی مقاله‌­ها در  فصلنامه روان‌­شناسی کاربردی شامل قلمروهای زیر است.

1. اختلال­‌های بالینی، مشاوره و روان‌درمانی
  2. تفا‌‌‌وت‌­های فردی در توانایی، شخصیت، و ویژگی‌های دیگر